Kad su koncertne arije prilagođene za najmlađe!

Čak četiri škole nagrađene koncertom i predavanjem

I dok se šarenim radovima djece koja su sudjelovala na 'Danu planeta Zemlje' u ZOV-u možemo diviti još narednih godinu dana, oni najbolji grupni nagrađeni su posebnom nagradom.

Riječ je o suradnji Zagrebačkih otpadnih voda i Zagrebačke filharmonije. Tako su ove godine čak četiri razreda iz četiri škole mogle otići u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na poseban program prilagođen najmlađima. Simpatična dječica iz osnovne škole 'Dugave', 'Augusta Cesarca', 'Julija Klovića' te 'Eugena Kumičića' s radošću na taj dan odjenula svoju  svečaniju odjeću i uputila se u Lisinski na glazbenu poslasticu.

Predavanje vezano uz nastajanje jednog koncerta ozbiljne glazbe te na koji način funkcioniraju glazbenici u velikom orkestru djeci je održala  Sandra Bingula Nožica, violinistica te istaknuta članica orkestra. Nakon toga djeca su imala i mali domjenak, a potom i koncert, Mozartov Rekvijem iz crkvenog ciklusa.

Bilo je to za djecu jedno sasvim novo iskustvo, te su neki od njih i poželjeli ubrzo se vratiti u jednu od najljepših koncertnih dvorana u Hrvatskoj.

PIŠE: Astrid Werbolle

SNIMKE: Koncerta direkcija Zagreb