U sklopu LOGODI Leader programa ZOV posjetila Korejska delegacija

Korejska delegacija oduševljena radom pročistača u Zagrebu!

Već je odavno poznato kako su Zagrebačke otpadne vode prezentni te odličan primjer kako bi jedan pročistač otpadnih voda trebao raditi te kako bi ga se trebalo održavati da bi njegova funkcija doista bila u skladu sa svim pravilnicima. Upravo je iz tog razloga ZOV čest domaćin raznih stranih delegacija koje bi vrlo rado sličan uređaj i na svom teritoriju.

Tako nas je krajem lipnja posjetila delegacija od 20-tak visokih dužnosnika Republike Koreje koji su došli u ime Instituta za razvoj lokalnih dužnosnika LOGODI.

Riječ je o vladinom institutu za obuku službenika lokalne samouprave Republike Koreje, koje nastoji što vide uložiti u znanje svojih zaposlenika koji se nalaze na vodećim pozicijama u raznim sektorima gospodarstva te zemlje.

Program LOGODI tako nudi programe usavršavanja prilagođenih potrebama službenika lokalne uprave kojima je ovoga puta bio cilj , usavršavanje znanja iz područja pročišćavanja otpadnih voda te rješavanja tog problema u gradovima Republike Koreje.

Iako su prije Zagreba posjetili Budimpeštu te njihov uređaj, brojni delegati iz ove skupine složili su se jednoglasno kako je Zagrebački uređaj zaista nešto što bi svatko trebao vidjeti prije nego li planira izgradnju jednog takvog postrojenja. Kroz stručni posjet delegaciju je proveo glavni tehnolog ZOV-a Marin Ganjto te glasnogovornica Astrid Werbolle.

Nakon dvosatnog obilaska Korejska se delegacija uputila prema Beču, kako bi i ondje vidjeli uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, dok su s radošću najavili svoj ponovni dolazak u Zagreb s nadom da će do tada i oni u svojim lokalnim samoupravama krenuti već s projektom izgradnje vlastitih uređaja.

 

PIŠE: Astrid Werbolle