Posjetitelji su uvijek dobro došli

Vrata Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba, otvorena su za sve posjetitelje od ponedjeljka do petka.

Poželite li i Vi saznati nešto više o samom uređaju, te na koji način funkcionira, omogućit će vam se stručno vodstvo prilikom dolaska na naš uređaj.

Odgovorit ćemo Vam na sva Vaša pitanja, vezanim uz proces pročišćavanja otpadnih voda grada Zagreba, te nastojati biti što bolji domaćini.

Veliku zainteresiranost tijekom ovih godina pokazali su učenici osnovnih i srednjih škola, čiji profesori nerijetko sat biologije ili prirode i društva zamijene terenskom nastavom upravo na našem uređaju. Tu su dakako i studenti čiji je budući poziv upravo ekologija, kemijsko inženjerstvo, agronomija, rudarstvo ali i budući znanstvenici s drugih fakulteta koji u svom obrazovnom procesu imaju  predmet vezan uz otpadne vode.

Posebno je živo na uređaju prilikom proslave Dana planeta Zemlje 22.travnja, kada se u Zagrebačkim otpadnim vodama okupi i do 500-tinjak djece iz svih zagrebačkih škola.

Vrlo veliku zainteresiranost također pokazuju poslovni ljudi, te brojni diplomati iz cijeloga svijeta, kojima je dobro poznat uređaj ZOV-a, kao ogledni primjer uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, koji odlično funkcionira u tehničkom i upravljačkom smislu. Stoga kod nas nerijetko stječu nova znanja, koja će primijeniti i u svojim zemljama.