Projekt koji je ostvario izuzetne rezultate

Projekt koji je ostvario izuzetne rezultate

Zaklada „Znanje na djelu“ spoj obrazovnog i gospodarskog sektora

Nakon uspješne suradnje i realizacije projekta „Istražujem svijet znanosti i inovacija“, partneri projekta su prisustvovali prigodnom druženju u prostorijama Instituta Ruđer Bošković (IRB).

Na samom početku su, članica uprave Zaklade „Znanje na djelu“ dr. sc. Caroline Hornstein Tomić, ravnatelj IRB-a dr. sc. Tome Antičić i suradnica dr. sc. Vlatka Filipović, predstavili rezultate projekta, kao i daljnje planove i suradnju na spajanju obrazovnog i gospodarskog sektora, ali i jačanju STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics), koje je pokretač modernog društva i cjelokupnog gospodarskog razvoja.

Dokaz da je projekt bio uspješan su zadovoljni učenici, koji su bili dio ove priče, a svoje znanje su podijelili s gostima pokazavši im pokus sa svjetlećim štapićima, koji mjenjaju boje i svjetle u mraku. Mnogi učenici su nakon projekta „Istražujem svijet znanosti i inovacija“ upisali studije STEM područja, kao što su matematika, informatika, znanost, tehnologija. Oni nisu odustali od istraživanja i svakim danom se bore za oživljavanje STEM predmeta, jer kažu to je sve ono što nas okružuje i bez čega ne možemo u svakodnevnom životu.

Tekst: Andrea Ćosić

Slike: Zaklada "Znanje na djelu"

Gallery

Our website uses Cookies to improve your user experience and keep track of your visit.
Read more...

Okay Remove cookies