Studenti strojarstva u posjeti pročistaču

Studenti strojarstva u posjeti pročistaču

Praktična nastava uvijek rado prihvaćena!

Čak 33 studenta pete godine strojarstva u sklopu nastave iz predmeta Recikliranje materijala, a u pratnji profesorice Irene Žmak, posjetilo je krajem studenoga Zagrebačke otpadne vode.

Budući strojari, čije je zanimanje itekako traženo u nas, ali i u inozemstvu, pokazali su izniman interes za tehnologijom zbrinjavanja otpadnih voda, te su pohvalili moderno postrojenje pročistača u Zagrebu.

Zanimalo ih je također hoće li njihovo zanimanje biti traženo u budućnosti na novim uređajima koji se grade po Hrvatskoj te kakvi su izgledi da budu primjerice dio tima koji se bavi tehnologijom pročišćavanja otpadnih voda. Mladi intelektualci njihova kova zasigurno će uz svoja znanja stečena na fakultetu biti itekako tražena radna snaga, te je moderna industrija i tehnologija nešto gdje će se novi kadrovi zasigurno tražiti. Studente je ipak najviše oduševilo i to što su Zagrebačke otpadne vode tvrtka s obnovljivim izvorom energije što je u današnje vrijeme itekako važno obzirom na ekologiju i očuvanje okoliša.

TEKST I FOTO: Astrid Werbolle

Gallery

Our website uses Cookies to improve your user experience and keep track of your visit.
Read more...

Okay Remove cookies