Dan planeta Zemlje, najljepše je dočekati u Hrvatskoj

Dan planeta Zemlje, najljepše je dočekati u Hrvatskoj

Vodeni ekosustavi, materija važna za svu djecu iz regije!

Objavljeno: 22.4.2022.

Iako traju proljetni školski praznici, neki su vrijedni i ne staju ni za vrijeme odmora. Riječ je o OŠ Marije Jurić Zagorke, iz Zagreba koja sudjeluje u ERASMUS projektu "Vodeni ekosustavi u Europi". S obzirom na svoj program okupili su učenike završnih razreda osnovne i početnih srednje škole iz Češke, Latvije i Slovačke kojima su se pridružili i naši učenici iz Zagreba.

Tijekom projekta, koji je prije svega vezan uz značaj i važnost vode, uključeni su susreti učenika i učitelja kroz koje se upoznaju sa zakonskim odredbama čistoće površinskih voda, sa živim svijetom površinskih voda dok su u to uključena i terenska istraživanja.

Upravo iz tog razloga poželjeli su na sam Dan planeta Zemlje koji se u cijelom svijetu obilježava danas, posjetiti i Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba i naučiti nešto o pročišćavanju otpadni voda. Otkrili su nam kako i u mjestima i gradovima iz kojih oni dolaze, također imaju uređaje za pročišćavanje, no manjih dimenzija. Posebno su se istaknuli gosti iz Češke koji naglašavaju kako oni već žive ekologiju, te kako od biomase dobivaju vrijednu energiju.

Osim CUPOVZ-a gosti iz ERASMUS projekta 'Vodeni ekosustavi u Europi' ovih će se dana upoznati i s Botaničkim vrtom grada Zagreba, ali i ljepotama Nacionalnog parka Krka te bioraznolikošću Lonjskog polja.

PIŠE I SLIKA: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće