Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije stalno u doticaju s realnim sektorom

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije stalno u doticaju s realnim sektorom

Studenti FKIT-a terensku nastavu zaokružili na CUPOVZ-u...

Objavljeno: 11.6.2024.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

IMG 20240610 WA0113

Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda odavno je prepoznat kao važan element u sklopu edukacija vezanih uz ekologiju, te terenskih nastava od srednjih škola do fakulteta.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologija svakako je jedan od onih  visokoobrazovnih ustanova koje sustavno ulažu u svoje studente, dajući im kroz suradnju s brojnim tvrtkama uvid u realni sektor.

Tako je suradnja ZOV-a i FKIT-a dugogodišnja i sjajna, te se nadamo i dalje odličnoj suradnji i njihovim studentima na praksi.

U sklopu kolegija Procesna oprema i Procesna oprema u eko inženjerstvu ovih nas je dana posjetilo pedesetak studenata FKIT-a pod mentorstvom  prof. dr. sc. Domagoja Vrsaljka.

Kako studenti tijekom slušanja kolegija Procesna oprema (1. g. dipl. studij Kemijsko inženjerstvo-KPI) i Procesna oprema u eko inženjerstvu (3. g. preddiplomski studij Eko inženjerstvo) uče o svim tipovima procesne opreme vezane uz ekologiju, zbrinjavanje otpada i obradu vode, cijeli posjet te edukacija na terenu samog CUPOVZ-a bila im je vrlo zanimljiva.

Kroz proces samog pročišćavanja na uređaju provela ih je glasnogovornica Astrid Werbolle, dok pitanja nije nedostajalo ni kada su stigli u kontrolnu sobu kod glavnog tehnologa gdje su na ekranima vidjeli sve dijelove pogona i procese koje im je dr. Marin Ganjto  bio u prilici pokazati i objasniti.

 Piše i slika: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće