Inozemni studenti prepoznali važnost ZOV-a!

Inozemni studenti prepoznali važnost ZOV-a!

Studenti sa programa „Medical studies in english“  Sveučilišta u Zagrebu, upotpunili znanje o vodnom sektoru

Objavljeno: 1.2.2023.

Slika 1Slika 2Slika 3Slika 4

Poznato je kako su studenti medicine uvijek željni znanja. Tvrdnja se pokazala itekako točnom i ovoga tjedna kada su na Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba pristigli strani studenti, Medical studies in english (MSE) u Zagrebu.

Tridesetak studenata iz Kanade, Amerike, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Izraela itd. s MSE, Sveučilišta u Zagrebu, u pratnji prof. dr.sc. Ksenije Vitale posjetom su pročistaču zaokružili svoj dan na terenu u sklopu predmeta Zdravstvena ekologija i medicina rada i sporta.

I dok su jedni bili izuzetno iznenađeni naprednom tehnologijom i veličinom uređaja, drugi pak dolaze iz sredina gdje višemilijunski gradovi imaju i po nekoliko pročistača otpadnih voda. Studente je posebno zanimalo sve vezano uz  ispust farmaceutika u otpadne vode, prisustvo teških metala i mikro plastike te hormona u kanalizacijskoj vodi. Nadaju se kako će biti još prilika za posjet realnom sektoru u sklopu studiranja, te se vesele svojem budućem pozivu u kojem će između ostalog svakako nastojati voditi računa i o tome na koji način i sama medicinska struka može prethodno obraditi svoj otpad te smanjiti ispust viška materijala ili  ga pak pravilo pohraniti.

Piše i slika: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće