Najveća proslava Dana planeta Zemlje u Hrvatskoj

Najveća proslava Dana planeta Zemlje u Hrvatskoj

Na pročistaču pravi eko-spektakl!

Oduševljenje djece koje se moglo čuti i vidjeti prošloga petka, točnije 22.travnja na 11-oj po redu proslavi Dana planeta Zemlje, bilo je vidljivo tijekom cijeloga dana na području Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

Preko 600 djece iz 13 zagrebačkih osnovnih škola sudjelovalo je na natječaju za najbolji likovni i literarni rad. Nakon uvodne manifestacije, te pozdravnih govora direktora ZOV-uipa Andrije Oštrića, te posebne izaslanice gradonačelnika Milana Bandića, gđe. Katarine Milković,  uslijedila je podjela nagrada najboljima. Posebne nagrade bile su za grupni rad i to čak  100 ulaznica za simfonijski koncert Zagrebačke filharmonije.

Nakon nagrada, djeca su sudjelovala u fotografiranju milenijske fotografije na središnjem terenu ZOV-a, koja je putem interneta obišla svijet.

Posebno iznenađenje djeci je bio dolazak pop dive, pjevačice Nine Badrić, te HTV-ove voditeljice Uršule Tolj. Naše su zvijezde sa djecom tako zasadila tri voćke, te na taj način obogatile naš eko voćnjak na pročistaču.

U sklopu manifestacije djeca su pogledala izložbu svojih radova, a potom su vlakićima obišli uređaj uz stručno vodstvo. Naučili su puno o važnosti pročišćavanja otpadnih voda, te se i sami uvjerili kakva voda ulazi na uređaj , a koliko je čista kada izlazi u rijeku Savu. Na Danu planeta Zemlje djecu su zabavljale i animatorice koje su vodile kreativnu radionicu, dok su nezaobilazne bile i naše maskote djevojčica Šljunčica i dječak Zovko, koje su djeca po uređaju pratila u stopu.

Piše: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće