ON LINE OBILASCI UREĐAJA PONOVO AKTUALNI!

ON LINE OBILASCI UREĐAJA PONOVO AKTUALNI!

AGROEKOLOGIJA, GRANA KOJA SVE VIŠE PRIVLAČI STUDENTE

Objavljeno: 30.11.2021.

Pandemija koronavirusa opet nas je nažalost udaljila od naših posjetitelja, ali samo uživo. Sve dogovorene obilaske i edukacije nastojali smo u vrlo kratko roku prebaciti na one line sustav, te na taj način približiti svim zainteresiranima kako funkcionira največi pročistač otpadnih voda u Republici Hrvatskoj.

Tako je početkom ovoga tjedna čak četrdesetak studenata studija Agroekologije, Biljne znanosti, Ekološke poljoprivrede i Agroturizma, Ribarstva i lovstva Agronomskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu odslušalo predavanje oko rada i poslovanja Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba. Obilazak i kratku edukaciju studentima koji su većinom pratili vođenje ispred svojih kućnih računala, vodili su glavni tehnolog CUPOVZ-a dr.Marin Ganjto i glasnogovornica ZOV-a Astrid Werbolle. Posjet zagrebačkom uređaju već je dio tradicije Agronomskog fakulteta koji organizira koordinator izv.prof.dr.sc. Željka Zgorelec, a sve pod pomno osmišljenim modulom naziva 'Globalna ekologija' diplomskog studija Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Smjerovi  kao što su Agroekologija ili primjerice Ekološka poljoprivreda i Agroturizam budućnost su svake zemlje koja se okreće svojim prirodnim bogatstvima a to su zemlja, ekološka proizvodnja hrane te promoviranje domaćeg kao zdravog i potrebitog. S tim u skladu svakako ide i globalna eko slika svake zemlje kojoj su čiste rijeke i mora svakako prioritet. Pročistači otpadnih voda također su važan faktor globalne ekologije dok agronomci pomno osluškuju sve što se događa na eko platformama i nastoje osmisliti način kako da i mi budemo zemlja koja s ponosom može istaknuti svoju eko agro sliku.

Piše: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće