Otpadna voda kao inspiracija za umjetnost!

Otpadna voda kao inspiracija za umjetnost!

Izložba u Umjetničkom centru tvornice Torpedo u sjevernoj Virginiji...

Objavljeno: 1.2.2021.

Izložba u Umjetničkom centru tvornice Torpedo u sjevernoj Virginiji, koju je izradio To Len, uključila je stanovnike Aleksandrije u Virginiji koji su pridonijeli umjetničkim radovima ispiranjem toaleta.

Posao koji je dovršio prvo je prebivalište umjetnika u postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda koje "ljude privlači vlastitom otpadu", prema Lenu.

Zbirka fotografija, grafika i pronađenih predmeta izloženih u gradskom Umjetničkom centru tvornice Torpedo. Na primjer, par otisaka smećkastih kovitlaca stvoreno je nanošenjem papira na površinu taložnika u AlexRenew postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda, izvijestio je Bay Journal.

Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda AlexRenew tretira mješavinu kanalizacije i oborinskih voda. Postrojenje provodi otpadne vode kroz niz taložnika i postupke obrade za uklanjanje hranjivih sastojaka prije ispuštanja u pritoke rijeke Potomac. Prema Lenu, mediji smeđe boje preusmjeravani su iz tisuće toaleta.

"Koliko god to zvučalo grubo, voda ima nevjerojatan način da stvari učini lijepima", rekao je Len. "Ljudi su poput:" Ovo je prekrasno "i još ne znaju što gledaju. Volim im pokazati tu ljepotu, a zatim educirati. "

Aleksandrija je među nekolicinom starijih gradova u slivu zaljeva Chesapeake koji rade na upravljanju kanalizacijom koja se prelijeva u lokalne plovne putove.

Kako bi smanjio protok sirove kanalizacije u vodene tokove, grad gradi masivne podzemne tunele koji mogu zadržati zagađenu vodu sve dok se ne može pročistiti na pročistaču, izvijestio je Bay Journal. Projekt će povećati račune za komunalne usluge, pa je grad vidio priliku da vodovod surađuje sa svojim Uredom za umjetnost kako bi pomogao angažirati ljude.

"Kako ljude povezati s infrastrukturom, koja je obično pod zemljom i neviđena?" pitala je Monica Billger, stručnjak za informiranje u zajednici i obrazovanje na Alex Renew. "Umjetnost im može pomoći da razviju tu zahvalnost."

Tema umjetnosti kreće se od pogleda na rijeku Potomac do betonskih tunela i spremnika koji pomažu da bude čišća. Uprava pročistača poručila je Lenu da za posao prilikom postavljanja izložbe nosi punu zaštitnu opremu. Izložba Tvornice Torpedo također prikazuje niz predmeta koje je Len pronašao u vodi ili u pogonu.

Pripremila: Astrid Werbolle

Izvor: water&wastes digest

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće