Pametan WC FOTO: Daily mail

Pametni toaleti iz koreanskog instituta!

Ekološki toalet koristi ljudski izmet za proizvodnju bioplina i gnoja

Objavljeno: 13.7.2021.

Na južnokorejskom Nacionalnom institutu za znanost i tehnologiju Ulsan, studenti sada mogu vršiti nuždu kako bi zaradili kriptovalute i pomogli u napajanju zgrade.

UNIST-ov profesor urbanog i ekološkog inženjerstva Cho Jae-weon dizajnirao je ekološki toalet koji koristi ljudski izmet za proizvodnju bioplina i gnoja. Nazvan BeeVi WC (portmanteau riječi pčela i vizija), inovativni WC koristi vakuumsku pumpu umjesto vode i povezan je s podzemnim spremnikom u kojem mikroorganizmi razgrađuju otpad.

Mikroorganizmi stvaraju metan koji se može koristiti kao održivi izvor energije na razne načine. Prosječna osoba izvrši nuždu od 500 g dnevno, što otprilike pretvori u 50 litara metana ili 0,5 kWh električne energije, što je dovoljno za vožnju automobilom 1,2 km (0,75 milje).

„Ako razmišljamo izvan okvira, izmet ima dragocjenu vrijednost za proizvodnju energije i gnoja. Stavio sam ovu vrijednost u ekološku cirkulaciju ”, rekao je Cho Jae-weon.

Uz to, studenti koji koriste BeeVi WC mogu za to dobiti 10 Ggool (med na korejskom jeziku) dnevno, kriptovalutu koju izdaje ekološki prihvatljivi WC koji se u kampusu može koristiti za kupnju proizvoda.

Pripremila: Astrid Werbolle

Izvor: HYPEBEAST.com

Link: South Korean Students Poop To Earn Cryptocurrency | HYPEBEAST

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće