Proces  pročišćavanja otpadnih voda zainteresirao i studente

Proces pročišćavanja otpadnih voda zainteresirao i studente

Putem ZOOM-a na Dan planeta Zemlje

Objavljeno: 23.4.2021.

I osnovnoškolci, ali i studenti pokazali su interes za zoom obilazak na praznik ekologije

Ono što nam uvelike fali tijekom pandemije na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba svakako su posjeti uživo uređaju, kojih je u ovo proljetno vrijeme znalo biti dnevno i po nekoliko.

No veselimo se budućnosti kada pandemija završi i vrate nam se zainteresirani posjetitelji na područje Žitnjaka kako bi naučili što više o procesu pročišćavanja otpadnih voda.

Moderna tehnologija ipak je omogućila da smo i ove godine imali priliku ugostiti posjetitelje putem zoom-a.

Čak 40-tak zainteresiranih studenata okviru kolegija Čišćenje i obrada voda studija sanitarnog inženjerstva upoznali su se s tehnologijom i radom CUPOV Grada Zagreba.

Viralni obilazak, posjet uređaju  studentima 3. godine sanitarnog inženjerstva Nastavnog zavoda Andrija Štampar, pod vodstvom dr.sc Sandre Šikić, u ime ZOV-a vodili su glavni tehnolog dr.sc Marin Ganjto i glasnogovornica Astrid Werbolle.

S obzirom da su studenti itekako već i na fakultetu učili o procesima pročišćavanja otpadnih voda, valjalo je ući u srž same tematike, pobliže im objasniti  tehnologije i procese, dok su virtualni filmići uz predavanje glavnog tehnologa svakako pridonijela zanimljivosti.

I dok su zoom posjeti na Dan planeta približili grupama rad uređaja, svi su učenici i studenti izrazili želju da prvom prilikom kada novo normalno, postane staro normalno, dođu na uređaj i uživo dožive spoj vrhunske tehnologije, znanja i iskustva s kojima se rukovodimo na ZOV-u.

Piše i slika: Astrid Werbolle  

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće