PROJEKT ZA MLADE I NJIHOVU BUDUĆNOST

PROJEKT ZA MLADE I NJIHOVU BUDUĆNOST

Objavljeno: 5.3.2020.

Znanje na djelu, odličan spoj obrazovanja i gospodarstva!

Izvrsna suradnja Zagrebačkih otpadnih voda i zaklade 'Znanje na djelu' koju je osnovao uži krug vodećih poduzetnika sa zajedničkom željom da se potakne razvoj korporativne društvene odgovornosti, te da se ujedno promovira tradicionalna povezanost Hrvatske sa zemljama njemačkog govornog područja, traje već nekoliko godina.

Zaklada 'Znanje na djelu' koju šire građanstvo već dobro poznaje vrlo se brzo počela razvijati pod zajedničkim pokroviteljstvom njemačkog, austrijskog i švicarskog veleposlanstva, dok je polazišna točka razmišljanja bio trenutačno ključni problem hrvatskog društva, a to je visoka stopa nezaposlenosti mladih, odljev mladih stručnjaka, te nedostatak pojedinih mladih stručnjaka na domaćem tržištu rada.  

Zaklada je stoga krenula sa  programom 'Istražujemo svijet znanosti i inovacije' u suradnji sa Institutom Ruđer Bošković, te na tome uspješno rade već tri godine. Odabrani učenici ali i profesori raznih zagrebačkih srednjih škola i gimnazija provode po dva dana u Institutu i u tvrtkama, a jedna od njih su Zagrebačke otpadne vode. Ondje su uz pomoć glavnog tehnologa dr. Marina Ganjte te glasnogovornice ZOV-a Astrid Werbolle obišli uređaj, naučili ali i istraživali sve vezano uz pročišćavanje vode i njezino neiscrpno bogatstvo koje trebamo čuvati za buduće generacije.

Nakon brojnih pitanja i rasprava poslije predavanja, mnogobrojnim profesorima iz raznih obrazovnih ustanova ali i samih učenika, dobivena je jedna cjelovita slika o uspješnom radu ovakve jedne korporacije, ali i o tome gdje se buduće generacije mogu naći s obzirom da je vodni sektor itekako važan te će se zasigurno graditi još pročistača diljem Hrvatske.

Tekst: Astrid Werbolle

Foto: Zaklada "Znanje na djelu"

Datum objave: 20.05.2019.

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće