Održan 13. Dan planeta Zemlje u Zagrebačkim otpadnim vodama

Održan 13. Dan planeta Zemlje u Zagrebačkim otpadnim vodama

Objavljeno: 5.3.2020.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

Najšarenija eko priča je na ZOV-u!

Panorama 1

Centralni pročistač otpadnih voda grada Zagreba jučer je bio prava eko meka za 600-tinjak učenika osnovnih škola koji su sudjelovali na 13 po redu proslavi Dana planeta zemlja.

Učenici su sudjelovali svojim likovnim i literarnim radovima na izložbi koja je organizirana u sklopu proslave, dok su nagrađeni najbolji. Nagrađeno je čak 13 individualna rada, te 3 grupna. Osim prigodnih poklona djeca su dobila i ulaznice za uvodni seminar o glazbi te koncert Zagrebačke filharmonije koji će se baš za njihov uzrast održati u svibnju ove godine. Iako su sve škole pokazale iznimnu kreativnost, osnovna škola Dugave i osnovna škola Eugena Kumičića svoje bi radove mogle izložiti doista na bilo kojem vrhunskom eko sajmu na svijetu, što su prokomentirali i sami posjetitelji.

U ime gradonačelnika grada Zagreba, djecu ali i mnogobrojne posjetitelje na pročistaču je pozdravila docentica Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Bandića koja je istaknula važnost uređaja i očuvanja okoline.

U ime Zagrebačkih otpadnih voda, djecu, profesore te sve posjetitelje pozdravio je direktor ZOV UIP-a Andrija Oštrić.

Nakon službenog dijela programa, djeca su sadila voćke u eko voćnjaku sa maskotama Šljunčicom i Zovkom, sudjelovali su obilasku pročistača vlakićima, učili su voziti jedrilice na suhom, te su uz besplatni ručak mogli koristiti sve sportske terene pročistača na Žitnjaku na kojim im je priređeno još mnoštvo igraonica i iznenađenja.

Time je još jednom dat značaj važnosti ekologije u današnjem društvu te zaštiti naših voda koje su prije izgradnje pročistača bile kud i kamo zagađenije.

Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće