Terenska nastava kemije i biologije, ovoga puta za profesore! FOTO: Astrid Werbolle

Terenska nastava kemije i biologije, ovoga puta za profesore!

Na kraju nastavne godine, profesorski aktiv upoznao se s radom CUPOVZ-a

Objavljeno: 25.6.2021.

Ni najtopliji dan na početku ovog ljeta, nije nas mogao spriječiti da odustanemo od obilaska Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda sa vidno zainteresiranim profesorima kemije i biologije.

Riječ je o grupi od dvadesetak profesora, članova aktiva Zagrebačke županije istok, koje su predvodile voditeljice Ivana Skočić (voditeljica aktiva biologije) te Melita Androlić ( voditeljica aktiva kemije), a koje su svoj posjet ZOV-u organizirale nakon završene nastavne godine.

I dok je većina profesora znala da uređaj na rubu grada postoji, nisu znali i za izvrsne rezultate koje ZOV postiže pročišćavanjem otpadne vode. Na oko im je već bila vidljiva razlika ulazne vode na prvom, mehaničkom stupnju te na naknadnim taložnicima bazenima s vodom koja je spremna za ispust u Savu.

Pitanja svakako nije nedostajalo jer su profesori pravi znalci u svojem području, dok je biologija i kemija svakako zastupljena u procesima koji se odvijaju na pročistaču na Žitnjaku.

I dok su pravu sliku cijelog procesa tek dobili nakon cijelog obilaska, profesori su svakako bili zaiteresirani da svoje učenike dovedu na jesen, te sat kemije ili biologije zamijene upravo posjetom  Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

Veselimo se njihovom dolasku.

Piše i slika: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće