Uspješno završen projekt „Istražujem svijet znanosti i inovacija“

Uspješno završen projekt „Istražujem svijet znanosti i inovacija“

Početkom 2016. godine krenuo je projekt „Istražujem svijet znanosti i inovacija“ kao rezultat suradnje Zagrebačkih otpadnih voda, Zaklade „Znanje na djelu“ i Instituta Ruđer Bošković.  U ožujku su, u sklopu projekta, u posjet Zagrebačkim otpadnim vodama (ZOV) došli nekolicina profesora iz osnovnih škola Grada Zagreba, kako bi naučili više o pročišćavanju otpadnih voda, te to znanje prenijeli svojim učenicima.

No, da bi projekt bio uspješan, neizostavni su učenici, koji su nekoliko tjedana posjećivali razne radionice, da bi u petak po završetku samog projekta, posjetili tvrtke sponzore i implementirali naučeno na radionicama.

Na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na Žitnjaku, stigli su prepuni pitanja i želje za novim znanjima na području ekologije. Pod palicom glasnogovornice Astrid Werbolle i glavnog tehnologa Marina Ganjte, u tančine su naučili sve o fazama pročišćavanja otpadnih voda, dok su u laboratoriju vidjeli kakvu vodu mi propuštamo u Savu, kako izgleda mulj i na koji način se taloži u našim bazenima.

Zainteresiranost učenika bila je velika, što je odličan pokazatelj, kako je projekt posvećen budućim studentima, izvrsna zamisao koja zasigurno ima budućnost.

Tekst: Andrea Ćosić

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće