ZOV kao odličan putokaz za daljnje usmjerenje!

ZOV kao odličan putokaz za daljnje usmjerenje!

Budući sanitarni tehničari, odličan kadar nerijetko vrlo tražen...

Objavljeno: 21.10.2022.

Listopadsko bablje ljeto prava je pozivnica i za daljnje grupe koje dolaze na obilazak CUPOVZ-a. Tridesetak učenika trećih i četvrtih razreda srednje škole, Zdravstvenog učilišta, stiglo je na najveći uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u RH, kako bi se upoznali s cjelokupnim procesom pročišćavanja na području Zagreba.

Zdravstveno učilište, inače na lokaciji Medvedgradska 55 u srcu Zagreba, jedna je od vodećih ustanova za srednjoškolsko obrazovanje zdravstvenih kadrova u Republici Hrvatskoj. Organizam je to vrlo složene strukture kao i iznimno bogate prošlosti, koji je tijekom godina postojanja u više navrata mijenjao organizacijske oblike, smještaje, nazive i programe. Stoga nije lako predstaviti život i rad naše škole, poglavito za njezina starija razdoblja, a početci joj sežu u daleku 1931. godinu.

Danas škola obrazuje učenike za gotovo desetak  zanimanja u području zdravstva, a jedno od njih je i sanitarni tehničar. Učenik/ca se nakon završenog programa, te izrade i obrane završnog rada kao i obavljenog pripravničkog staža može zaposliti u zavodima za zaštitu zdravlja, kao i u drugim zdravstvenim i nezdravstvenim ustanovama; npr. gradska sanitarna služba, poslovi DDD, poslovi očuvanja i briga o okolini i zdravlju, ekologiji itd. Moguće je otvaranje privatne sanitarne službe.

Već godinama ova je škola pri vrhu najtraženijih strukovnih škola u Hrvatskoj. Dugi niz godina surađuju s mnogim uglednim javnim zdravstvenim ustanovama poput bolnica, klinika i laboratorija, kao i mnogim tvrtkama iz područja zdravstva, dok se tu našao i CUPOVZ koji im s radošću otvara svoja vrata. Budući sanitarni tehničari sa zanimanjem su popratili obilazak dok zanimljivih pitanja nije nedostajalo.  

Piše i slika: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće