ZOV podupire buduće ekoinženjere!

ZOV podupire buduće ekoinženjere!

Nagradu za najboljeg studenta Ekoinženjerstva ove je godine dobila Patricija Hršak...

Objavljeno: 26.10.2022.

Povodom 103. godišnjice i Dana Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, najboljim studentima na diplomskim studijima Fakulteta kemijsko inženjerstvo, kemija i inženjerstvo materijala, ekoinženjerstvo i primijenjena kemija dodjeljuje se nagrada Vjera Marjanović Krajovan. Nagrade se sastoje od priznanja i novčanog dijela, a tradicionalno su dodijeljene na redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća. Budući da je zgrada fakulteta na Trgu Marka Marulića stradala u potresu te je u obnovi, sjednica se održala ovoga tjedna u holu kina Studentskog Centra.

Tradicionalno, nagradu za najboljeg studenta diplomskog studija ekoinženjerstvo poduprle su Zagrebačke otpadne vode, čiji su predstavnici glavni tehnolog Marin Ganjto i glasnogovornica Astrid Werbolle čestitali najboljoj studentici te joj predali donaciju za daljnje školovanje.

Riječ je o studentici Patriciji Hršak koja je osim nagrade Vjera Marjanović - Krajovan primila i nagradu za najboljeg studenta druge godine diplomskog studija na čemu joj je čestitao i dekan fakulteta Prof. dr. sc. Ante Jukić

-'Što se tiče mojih očekivanja za budućnost, otvorena sam i za rad u industriji i za rad u znanosti. Kao ekoinženjerka sam ponajviše upoznata s temama zelene kemije i obnovljivih izvora energije, kao i procesima zaštite okoliša i voljela bih da u budućnosti moj rad bude vezan uz navedena područja. Međutim, to ne znači da nisam spremna baviti se meni manje poznatim temama. Dapače, volim izazove i uvijek sam voljna i spremna naučiti nešto novo'- kazala nam je ova simpatična studentica koja će uskoro i biti gost na našem uređaju za pročišćavanje otpadnih voda kako bi se pobliže upoznala i s radom najekološkijeg uređaja u gradu Zagrebu.

Piše: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće