100 im je godina tek!

100 im je godina tek!

Objavljeno: 5.3.2020.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije postavlja se kao uzor

Povodom 100. godišnjice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu najboljim završnim studentima na diplomskim studijima fakulteta: Kemijsko inženjerstvo, Kemija i inženjerstvo materijala, Ekoinženjerstvo i Primijenjena kemija i ove su godine dodijeljene  nagrade Vjera Marjanović Krajovan. Nagrade se sastoje od priznanja i novčanog dijela, a dodijeljene su na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća koja se održalo sredinom listopada u prepunoj dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Svečanosti su nazočili brojni dekani Zagrebačkog sveučilišta kao i rektor Damir Boras.

Ovu iznimnu obljetnicu svojim je zanimljivim govorom, otvorio dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof.dr.sc. Tomislav Bolanča.

Tradicionalno, nagradu za najboljeg studenta na studiju Ekoinženjerstvo poduprijele su i Zagrebačke otpadne vode, čija je predstavnica, glasnogovornica Astrid Werbolle uručila nagradu najboljoj studentici Mateji Novak, koja je primila pohvalu MAGNA CUM LAUDE.

U sklopu programa postavljena je u foajeu MSU-a prigodna izložba studenata likovne akademije o prošlosti FKIT-a.

Nastupio je o mnogobrojni zbor 'Vladimir Prelog' s pjesmama iz projekta 'Black music tribute', dok su studenti glumačke Akademije izveli igrokaz 'Kako je Prelog tražio mentora'.

Koliko su studenti FKIT-a važni za budućnost naše zemlje, jer je kemija prisutna u brojnim gospodarskim granama naše privrede, istaknuli su predstavnici uglednih kompanija, koji s nestrpljenjem čekaju studente ovog uglednog fakulteta kako bi ih zaposlili u svojim tvrtkama.

 

TEKST: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće