I na +30 ne jenjava interes za pročistač!

I na +30 ne jenjava interes za pročistač!

Budući specijalisti ekologije i zdravstva željni novih znanja!

Iako su se već neki uputili prema južnim destinacijama, naša su vrata u Zagrebačkim otpadnim vodama otvorena za sve koji i tijekom ljeta žele nešto više naučiti o otpadnim vodama grada Zagreba.

Ovaj su nas petak tako posjetile čak dvije grupe, kojima smo u dva i pol sata pokušali približiti cijeli proces pročišćavanja fekalnih voda.

Desetak polaznika ZIRS učilišta, budućih specijalista zaštite okoliša ponajviše je zanimalo sve vezano za odlaganje nus produkata nakon pročišćavanja, ali i dakako način poslovanja ovako velike korporacije. Dok su studentice druge godine specijalističkog diplomskog studija javnog zdravstva, Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, njih čak 18, imale najviše pitanja vezana uz kvalitetu pročišćene otpadne vode, te mogućnošću njezina korištenja.

Obje grupe su na kraju posjeta došle do zaključka, kako je itekako važno da se što više pročistača otpadnih voda počne graditi diljem Hrvatske, kako bi se povećala kvaliteta naših rijeka i mora, te kako bi ljudi što više očuvali eko sustav, a što manje bili izloženi infekcijama i bolestima. 

TEKST I FOTO: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće