Svjetski dan voda, prilika za novu razmjenu znanja

Svjetski dan voda, prilika za novu razmjenu znanja

Objavljeno: 23.3.2024.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

Svjetski je dan voda! Trenutak je to kada se valja zapitati te promisliti na trenutak o zaštiti prirodnih resursa i koliko svatko od nas pridonosi zaštiti vode u najbližem okolišu. Tvrtka ZOV već dva desetljeća pročišćava otpadnu vodu grada Zagreba i čini sve kako bi eko sustav grada bio što bolji a rijeka Sava što čišća.

Svoje znanje i vještine nesebično dijelimo svakodnevno putem edukacija za najmlađe, ali i  kroz studijske praktikume te posjete brojnih delegacija s tehničkim znanjem.

Ovih nas je dana tako posjetila i delegacija iz Estonije koja je stigla u studijski posjet Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u okviru kojeg su obišli i tvrtku Vodoopskrba i odvodnja, te Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

Delegacija od petnaestak predstavnika estonskog ministarstva nadležnog za vode, vodne agencije, vodnih regulatora te udruga općina i gradova bilo je vrlo impresionirano rezultatima pročišćene vode na CUPOVZ-u ali i načinom održavanja samog uređaja. Uz stranu delegaciju, posjetu je prisustvovalo i nekoliko predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te ViO-a Zagrebačke županije koji su imali priliku vidjeti obim najvećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Republici Hrvatskoj, te se i sami uvjeriti u njegovu učinkovitost.

Delegeciju su uređajem proveli glavni tehnolog dr. Marin Ganjto te glasnogovornica Astrid Werbolle, dok pitanja vrsnih znalaca iz područja vodnog sektora nije nedostajalo na obostrano zadovoljstvo.

Piše: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće