Agronomija i globalna ekologija, te ekološka prerada bilja i mlijeka, zanimljive su tematike koje će označiti naše sutra!

Agronomija i globalna ekologija, te ekološka prerada bilja i mlijeka, zanimljive su tematike koje će označiti naše sutra!

Studenti Agronomije u velikom broju stigli na CUPOVZ na upoznavanje s radom najvećeg Pročistača otpadnih voda u RH...

Objavljeno: 9.11.2023.
Članak uredila i objavila: Andrea Božić

Stabilna i suha jesen još uvijek privlači dosta posjetitelja na CUPOVZ. Stalni posjetitelji iz godine u godinu su i nove generacije studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  U sklopu predmeta “Laboratorijska tehnologija” preddiplomskog studija Animalne znanosti i studija: Ekološka poljoprivreda, Agrarna ekonomija, Ekološka poljoprivreda, Fitomedicina, te diplomskog studija Proizvodnja i prerada mlijeka kao i modula Globalna ekologija na uređaj nam je stiglo čak 50-tak studenata trećih godina. U pratnji njihovih mentorica izv.prof.dr.sc. Nataše Mikulec te prof.dr.sc. Željke Zgorelec studentima je i ovom prilikom omogućeno da imaju što više praktične nastave i mogućnosti posjeta našem akreditiranom laboratoriju te cijelom pročistaču. Studente je posebno zanimalo na koji način Zagrebačke otpadne vode uspijevaju održati takav standard u ekološkoj tehnologiji te je li najveći naglasak, osim njihove primarne djelatnosti, održivo gospodarenje i očuvanje okoliša. Potvrdno smo odgovorili studentima uz napomenu da se jednako tako zalažemo biti društveno odgovorni, jer je i njihov posjet dio onoga što ZOV svakodnevno radi za građane našega grada, a to je edukacija i mogućnost besplatnog posjeta i obilaska najveće ekološke tvrtki u Zagrebu.

Piše i slika: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće