Karijeroteka, online program za budućnost mladih!

Karijeroteka, online program za budućnost mladih!

Zbog čega je važan posao kemijskog inženjera u gospodarstvu te zašto je to postalo  vrlo atraktivno zanimanje za budućnost, na webinaru Karijeroteke objasnio je glavni tehnolog ZOV-a, Marin Ganjto

Veröffentlicht: 26.2.2021.

Odličan online program za djecu i mlade  Zaklade Znanje na djelu / Wissen am Werk pod nazivom – KARIJEROTEKA, okuplja sve više zainteresiranih osmaša te srednjoškolaca koji se spremaju za svoja buduća zvanja.

Karijeroteka im tako kroz  niz razgovora/webinara s vodećim ljudima iz svijeta gospodarstva nastoji približiti pojedino zanimanje, mogućnost kasnijeg zaposlenja, najljepše ali i najteže stvari s kojima se mogu susreti s određenim poslom. Nerijetko su pitanja poput "Zašto ste odabrali upravo to zanimanje?,  Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada?,  Kako se razvijala Vaša karijera?, Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Jeste li požalili zbog svoje odluke?,  Koliko je važan tim?“ najzanimljivija srednjoškolcima koji tek za koju godinu stasaju u studente te se kasnije opredjeljuju za gospodarski sektor ili znanost.

Opušteno, zanimljivo i poučno bilo je i ovog četvrtka kada je na webinaru Karijeroteke gostovao glavni tehnolog Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV), dr.sc. Marin Ganjto.

Svoja iskustva kao kemijskog inženjera s dugogodišnjom praksom u gospodarskom sektoru, Marin je prenio svim zainteresiranima. Kako je i sam istaknuo, rad u ZOV-u koji se bavi pročišćavanjem otpadnih voda grada Zagreba od milijun stanovnika, za njega je svakoga dana novi izazov te, je i nakon 14 godina sretan što ima priliku sudjelovati na jednom od najvažnijih ekoloških projekata u RH.

Ekologija je budućnost, a važnost kemijskog inženjerstva i pročišćavanja voda da uspijemo ublažiti posljedice onoga što smo kao populacija proizveli, svakako nije zanemariva.

Stoga timski rad, pravovremeno reagiranje, praćenje trendova u tehnologiji ono je što ZOV čini uspješnom tvrtkom čiji su rezultati svakako i na oko vidljivi u obliku čiste vode koja odlazi u rijeku Savu i vraća cjelokupni ekosustav na postavke prije zagađenja.

Kažimo još kako program Karijeroteke započeo u listopadu 2020. a trajat će do travnja 2021. godine, dok se webinari organiziraju uvijek posljednja dva četvrtka u mjesecu.

Tekst i slika: Astrid Werbolle

Unsere Website verwendet Cookies, um Ihre Benutzererfahrung zu verbessern und Ihren Besuch zu verfolgen.
Weiterlesen...

Ok Cookies entfernen