Škola Ivo Andrić, Zagreb FOTO: Škola Ivo Andrić, Zagreb

ERAZMUS program zainteresirao profesore Europskih zemalja i za CUPOVZ!

Profesori iz Italije, Latvije, Grčke i Turske oduševljeni uređajem na Žitnjaku...

Objavljeno: 17.12.2021.

Ekologija i obnovljivi izvori energije svakako su teme koje su sve prisutnije. Stoga su svoje zanimanje za najekološkiji projekt u gradu Zagrebu, CUPOVZ, ovoga tjedna iskazali profesori iz raznih zemalja koji su se u Zagrebu našli u sklopu ERASMUS programa. Iako je Centralni pročistač za pročišćavanje otpadnih voda trenutno zatvoren za posjete uživo, stručno vodstvo kroz cjelokupni projekt na engleskom jeziku, virtualno predočen je zainteresiranim profesorima.
Valja kazati kako su ono od 12. do 17. prosinca bili gosti u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu gdje se održava mobilnost učitelja u sklopu Erasmus+ programa. Zagrebački su tako profesori ugostili ukupno 12 kolega iz četiri zemlje: Italije, Latvije, Grčke i Turske.
Projekt Sea inspired Active Learning of United STEAM ima za cilj popularizirati prirodoslovlje među učenicima, kao i potaknuti ravnopravno uključivanje dječaka i djevojčica u sve aktivnosti. S tim u vezi poticati i ekološke teme koje su neiscrpni izvor za budućnost.


Zainteresirani profesori bili su oduševljeni viđenim, te su svakako izrazili želju za ponovni dolazak u Zagreb kao i moguću posjetu uživo uređaju.


Piše: Astrid Werbolle

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće