Karlovačko Veleučilište FOTO: Visit Karlovac

Veleučilište u Karlovcu i ZOV, odlična suradnja, razmjena znanja i iskustva!

ZOOM aplikacija spasila dogovoreni posjet. Studenti online naučili sve o CUPOVZ-u...

Objavljeno: 6.12.2021.

Imali smo prilike kroz godine dobre suradnje pratiti kako teče proces obnove Veleučilišta u Karlovcu koji je i konačno svečano otvoren u ožujku ove godine. I dok pandemija gotovo zaustavlja sve uobičajene tokove, pa tako i praćenje nastave studenata, moderne aplikacije ipak pridonose tome da im možemo izaći u susret i održati terensku nastavu i upoznavanje s Centralnim uređajem za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

Drago nam je što njihovi profesori i studenti s ponosom ističu kako se Karlovačko veleučilište svakodnevno razvija te je danas vrlo prepoznatljivo zahvaljujući uspješno provedenom projektu „Atrij znanja“.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija zgrade Veleučilišta, adaptacija i proširenje minipivovare, uređenje novoga kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, energetska ovojnica i nova stolarija te uređenje unutrašnjosti atrija s interpretacijskim centrom. Nekada učionice u lošem stanju danas su pretvorene u moderno opremljeno zdanje. Sve navedeno omogućuje sadašnjim i budućim studentima kvalitetnu edukaciju, praksu i divna druženja....


Četrdesetak studenata smjerova; PREHRAMBENA TEHNOLOGIJA i LOVSTVO I ZAŠTITA PRIRODE, odslušalo je i interaktivno sudjelovalo pitanjima za vrijeme upoznavanja s radom CUPOVZ-a.
Važnost pročistača te pročišćavanje otpadne vode teme su koje studenti na tom Veleučilištu slušaju u sklopu Modula Tehnologija zaštite okoliša i Zaštita okoliša i gospodarenje otpadom na stručnom studiju na Veleučilištu u Karlovcu. Koordinator modula (dr.sc. Sandra Zavadlav, prof.visoke škole), koja svake godine s radošću predstavlja svoje nove studente i sama je nekoliko puta sudjelovala u organiziranju naših eko radionica sa svojim studentima.
Nadajmo se da će tako biti i na godinu za vrijeme obilježavanja Dana planeta Zemlje u travnju, ako epidemiološka slika to dopusti.
Veselimo se novim suradnjama s Veleučilištem u Karlovcu i sjajnim mladim ljudima koji sada imaju i idealne uvjete za svoj studentski život.


Piše i slika: Astrid Werbolle

Više na linku: 

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwimyvKe1cf0AhWj8rsIHb7lAJQQFnoECAIQAQ&url=https%3A%2F%2Fscka.hr%2Ffileadmin%2Fdokumenti%2Findex-pdf%2FINDEKS_58.pdf&usg=AOvVaw11C8soVFqy00CShIVNIxwJ

Galerija fotografija

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće