Mladi medicinari, prvi posjetitelji nakon pandemije! FOTO: Astrid Werbolle

Mladi medicinari, prvi posjetitelji nakon pandemije!

Virtualni online obilazak sada je prošlost, obilazak uživo vraća osmijeh na lica...

Objavljeno: 16.6.2021.

I dok su obilasci uživo te edukacija o pročišćavanju otpadnih voda bili dio naše svakodnevice na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, pandemija nas je u tome zaustavila baš kao i veliki niz društveno korisnih aktivnosti. No novo normalno donijelo je online obilaske pa su svi koji su imali želju naučiti nešto više o procesu pročišćavanja imali tu priliku u posljednjih godinu dana.

S poboljšanjem epidemiološke slike, ZOV je opet odlučio otvoriti svoja vrata i pod epidemiološkim uvjetima primati manje grupe na uređaj.

Prva grupa dočekana je s osmijehom na licu, baš kao što se iščekuje prve goste pri useljenju. Staro normalno vraća nam se na vrata i svi smo zbog toga sretni kako mi kao domaćini tako i naši gosti iz raznih edukacijskih ustanova, ambasada, poduzeća.

Dvadesetak učenika 4.razreda Medicinskog učilišta srednje škole Bedekovčina, stiglo je na ZOV nakon obilaska Jakuševca, a prije odlaska na pročistač u Velikoj Gorici.  S obzirom na kurikulum za stjecanje kvalifikacije- medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege, u sklopu predmeta Higijena- preventivna medicina, posjet CUPOVZ-u nešto je što je dio njihove terenske nastave.

Slika2

Slika: Astrid Werbolle

Kako nam je i sama Suzana Posavec, voditeljica Medicinskog učilišta ŠŠ Bedekovčina kazala, profesori su zamijetili da učenici puno lakše povezuju usvojene sadržaje teorijskih spoznaja s praktičnom primjenom te je ova suradnja sa ZOV-om svakako hvale vrijedna.

Simpatični četvrtaši, koje dijeli do kraja srednje škole tek nekoliko dana, s puno su entuzijazma pratili edukaciju te pitanja vezana uz ekologiju te zaštitu voda nije nedostajalo.

Piše i slika: Astrid Werbolle

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće